Wat is kinesiologie?

Driehoek Kinesionlogie

Kinesiologie is een aanvullende natuurgeneeswijze die erop gericht is het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Een ‘klacht’ staat nooit op zichzelf. Het lichaam is als een driehoek. De driehoek (jouw lichaam) is opgebouwd uit: structureel gebied (botten, spieren, organen), emotioneel gebied (gevoelens) en biochemisch gebied (voeding, allergieën, intoleranties).

Als het lichaam (deze driehoek) in balans is, zijn er geen klachten. Je zit lekker in je vel en alle zijden van de driehoek zijn gelijk. Zodra een zijde uit balans raakt, raakt de rest van de driehoek ( je lichaam ) ook uit balans.

De mens is niet op te splitsen in delen, maar werkt als geheel. Een onbalans in het ene gebied heeft een effect op het andere gebied. Door emotionele stress kunnen er bijvoorbeeld fysieke klachten ontstaan. Het opheffen van een onbalans in het ene gebied heeft weer een positief effect op de andere gebieden. Dat is wat we met kinesiologie doen, met behulp van spiertesten oorzaken van stress opsporen en in balans brengen. Zo zorgen we dat de driehoek (het lichaam) op alle vlakken weer in balans is en klachten verdwijnen.

Dankjewel voor gisteren!

“Dankjewel voor gisteren! …..had in de auto opeens een soort moeheidsaanval. Hoe veel hij bij jou had gesproken, zo stil was hij op de weg naar huis. Hij zei zelf: “Ik voel me helemaal rustig mam!” Gisteravond had hij training en toen er een tegendoelpunt kwam, bleef hij relaxed. De trainer gaf hem nog een compliment dat hij zo lekker had getraind en relaxed had gedragen. ..… was helemaal in zijn nopjes. Zo fijn om te zien! Het voelt alsof er een soort last van hem afgevallen is.”

Wat doet Mieke?

In de kinesiologie maken we gebruik van spiertesten. Wat houdt dit in? Om op zoek te gaan naar blokkades in het lichaam, worden je armen/benen in een bepaalde stand gehouden en wordt er lichte druk uitgeoefend. Zo wordt getest of er onbalans zit in een specifiek energiesysteem.

Het lichaam kan gezien worden als één groot samenwerkend energiesysteem. Deze energie wordt door middel van meridianen (energiebanen) door het lichaam geleid. Op deze manier krijgen alle organen, spieren, gewrichten, de huid, het bloed- en lymfesysteem, de hersenen energie. Dit is te vergelijken met een tuinslang waar water door stroomt. Iedere spiertest is weer verbonden met een andere meridiaan. Het hele lichaam wordt getest en geeft zelf aan waar de onbalans zit.

Er zijn verschillende technieken om deze onbalans op te lossen. Bijvoorbeeld massage of licht aanraken van acupressuur punten, van neurolymfatische punten en vasculaire punten, het volgen van de meridianen, geluiden, kleuren en (bloesem)remedies. Lees ook mijn bericht: Toeval.

Door de behandeling worden blokkades (stressoren) weggehaald, zodat er evenwicht/balans ontstaat. Wat ook betekent dat de klacht verdwijnt en jij weer helemaal fijn voelt. Hoe mooi is dat! Een mooie praktijkervaring hierover kun je hier lezen!

kinesiologie in praktijk de kolibrie