Boze buien/driftbuien

Dit keer ligt Guus op mijn tafel, een jongetje van 4 jaar. Moeder is met hem gekomen omdat hij thuis vreselijke driftbuien heeft. Naar school gaan is een drama en uit school komen ook. Op school doet Guus het goed volgens de juffen. De buien zijn volgens moeder wel gekomen sinds hij naar school gaat.

Guus ligt draaiend en kronkelend op mijn tafel. Stil liggen lukt niet goed. Bij kleine kinderen gaat de energie soms zo enorm stromen dat ze er letterlijk van gaan draaien en kronkelen. Bij moeilijke stukjes springt hij van mijn tafel om water te drinken, wel 3x moet hij naar de wc (hij is letterlijk aan het weggooien/loslaten). Moeder zit met kromme tenen en wil het liefst dat hij gewoon stil ligt, zodat ik makkelijker mijn werk kan doen. Ik stel haar gerust, ook met een draaiend, kronkelend mannetje die achterste voren, onderste boven ligt, kan ik mijn werk wel doen en de energie weer laten stromen.

Hoe ik dat doe?

Door gebruik te maken van spiertesten test ik bij Guus of er een onbalans zit in een specifiek energiesysteem. Het lichaam kan gezien worden als één groot samenwerkend energiesysteem. Deze energie wordt door middel van meridianen (energiebanen) door het lichaam geleid. Op deze manier worden alle organen, spieren, gewrichten, het bloed- en lymfesysteem, de hersenen etc. voorzien van energie. Dit is te vergelijken met een tuinslang waar water door stroomt. Iedere spier die ik test is verbonden met een specifieke meridiaan. Zo ga ik het hele lijf af en vertelt het lijf waar onbalans zit. Om de onbalans op te lossen heb ik inmiddels een koffer vol technieken. Bijvoorbeeld massage of het licht aanraken van acupressuur punten.

Iets wat ik nu ook bij Guus toepas. Iedere keer als ik een blokkade voel en zijn lymfatische punten licht masseer, vindt hij het kietelen en begint hij nog wat meer te kronkelen. Zodra ik voel dat het bij hem gaat stromen, kietelt het bij hem niet meer. Zo werkt dat. Guus is heel open en ontvankelijk. Eigenlijk staat Guus ‘te open’. Ik snap dat naar school gaan (met alle prikkels) voor hem heel heftig moet voelen en al die indrukken, dat moet er op de één of andere manier uit. Dat is wat Guus thuis dus letterlijk doet. In de behandeling creëren we eigenlijk een soort beschermlaagje om Guus heen, zodat hij wat minder open staat voor alles en iedereen en hij wat meer bij zichzelf kan blijven.

En hoe is het verder gegaan met Guus? Toen Guus en moeder voor de tweede keer kwamen vertelde ze verbaasd dat alle driftbuien waren verdwenen. Het lijkt wel magisch zei ze, ja klopt, kinesiologie is magisch .

En weet, niet alles is in één keer op te lossen. Meestal hebben we 3 tot 5 keer nodig. Soms gaat dit sneller, soms duurt het wat langer en zijn er bijvoorbeeld nog wat onderbewuste weerstanden op te lossen.

Vergelijkbare berichten