bericht blog mieke dank je wel voor gisteren

Er is iets, maar niet te achterhalen wat precies

Wat een mooie berichtjes zijn dit toch!

Pas had ik een mooi gesprek met een juf. Ik vertelde over mijn kinesiologie praktijk en zij gaf aan: ‘Wat goed om dit te weten, ik heb vaak leerlingen bij wie ik denk: ‘Er is iets, maar ik weet niet precies wat’. En ze vervolgde: ‘Vaak zijn het heel gevoelige kinderen, die moeilijk kunnen uitdrukken wat er aan de hand is’.

Ik moest stiekem een klein beetje lachen, dat wat deze juf mij vertelde, zijn beschrijvingen die ik exact gebruik in mijn teksten die ik heb geschreven voor mijn website.

Er is iets, maar niet te achterhalen wat…….. Daar kunnen we wat mee in de kinesiologie! Waarom? Omdat we in de kinesiologie communiceren met het lichaam, met het onderbewuste. Zonder er woorden aan te geven, geeft het lichaam aan waar onbalans zit, waar blokkades zitten. Door deze op te lossen, zijn we direct bezig met de oplossing van het ‘probleem’.

Zo kwam Niek vorige week in mijn praktijk. Voor de eerste keer. Niek, zat niet lekker in zijn vel. Dit was duidelijk zichtbaar toen ik hem zag. Een heel gevoelig jongetje met een heel gespannen gezicht en lijfje. Ook bij hem zeiden zijn juf en ouders: ‘Er is iets, maar niet precies te achterhalen wat’, het enige wat ze wel wisten, Niek was zeer gevoelig en gespannen. Hij had een lijst vol klachten.

Het meest aanwezig waren op dit moment, zoals hij zelf vertelde: ‘bommetjes in mijn hoofd’. Niek had geen controle meer over deze bommetjes en ze kwamen steeds vaker. Ook op het voetbalveld was het nu iedere training of wedstrijd raak. En laat Niek nou net een ontzettende voetbalfan zijn. Elke wedstrijd of training was voor hem een teleurstelling, hij kon niet meer omgaan met winst of verlies. Niek werd er verdrietig van, hij kon dit niet onderdrukken en hij bleef ook lang daarna nog in boosheid hangen. En dit was niet alleen op de voetbal, maar de hele dag door.

Vooraf stellen we altijd een positief doel. Niek zijn wens was, dat hij weer lekker blij kon trainen en voetballen en dus ook kon omgaan met winst en verlies. Dit is zijn lust en zijn leven.

Eenmaal op mijn behandeltafel zag ik Niek steeds meer ontspannen en hoe meer de ontspanning kwam, hoe spraakzamer hij werd. Niek ratelde en ratelde (vooral over voetbal), een duidelijke ontlading. Ook moeder zat met een glimlach in haar stoel. Ze zag Niek zichtbaar meer en meer ontspannen. Dat was heel lang geleden!

Eenmaal klaar mocht Niek het allerbeste flesje uitzoeken wat hem zou ondersteunen tot de volgende afspraak. Wat kunnen kinderen dit altijd goed voelen. Precies het juiste flesje! Het werd een bachbloesemflesje, die zorgt voor versterking en vertrouwen in de gevoelswereld en zorgt voor rust en kalmte. Van Niek kreeg ik een prachtige tekening op mijn whiteboard van een blij voetballende Niek met allemaal blije, juichende toeschouwers en van moeder dit mooie berichtje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *