kinesiologie

Een moeder van een cliënt gaf mij de tip om eens te gaan delen over wat ik met kinesiologie in mijn praktijk bereik en meemaak. Dat was een mooie tip, die ik ook weer naast mij neer had gelegd.

Nu kreeg ik gisteren een appje en toen schoot haar opmerking mij weer te binnen. Dit soort momenten zijn eigenlijk te mooi om niet te delen .
Een moeder stond gisteren voor mijn deur met haar zoon van 11 jaar. Zij heeft een afspraak gemaakt, omdat haar zoon weinig zelfvertrouwen heeft en al jaren ‘angstig’ is voor van alles.

Als ik open doe, staat moeder op de stoep met een paar meter achter haar een boos mannetje, armen over elkaar geslagen, hoofd naar beneden, in standje ‘weerstand’.
Hij wil hier niet heen, hij vindt dit stom, hij wil naar huis. Dat snap ik wel, hij gaat bij mij aan de slag met een spannend stukje. Met wat liefde en geduld krijg ik hem mee naar mijn praktijkruimte. Wat een kanjer. Maar nog steeds wil hij niet.

Meestal stellen we vooraf een doel, iets positiefs, wat iemand heel graag zou bereiken. Hij wil niks, hij wil niet van zijn angst af, “want ik ben daar aan gewend” en zegt hij daarbij: “Ik heb ook altijd hoofdpijn, maar daar ben ik ook gewend”. Toch komt hij bij mij op tafel liggen en laat ik hem voelen wat ik doe. Ik vertel hem dat ik doormiddel van spiertesten kan voelen waar onbalans zit in zijn lijf en dat we die onbalans ook kunnen oplossen. Dat maakt dat hij zich fijner zal gaan voelen. Langzaam zie ik dit mannetje ontdooien op mijn tafel, hij begint te kletsen, te lachen en te vertellen. Te vertellen over allemaal moeilijke stukjes, over spreekbeurten houden en over andere spannende situaties. Ondertussen pak ik op die momenten bepaalde ‘stress release punten’ vast en zonder dat hij het doorheeft, is hij onderbewust heel hard aan het werk.

Als hij van de tafel komt en water heeft gedronken, vraag ik wanneer we de volgende afspraak zullen plannen. Deze stoere kanjer, die met veel weerstand kwam, roept meteen met een vrolijk gezicht: “Over twee weken”. De deur nog niet uit, krijg ik dit appje van zijn moeder:

Mooi vak # kinesiologie

Vergelijkbare berichten