Simpel

Kinesiologie heeft best wat ‘ingewikkelde technieken’, maar soms met juist een hele simpele techniek bereik je enorm veel.

Zoals vandaag. Ik heb afgesproken met een vriendin, nadat ik haar lange tijd niet heb gezien. Bij binnenkomst vraag ik: “Hé, hoe is het?” en ze zakt nog net niet door de grond. Met veel horten en stoten, vertelt ze snikkend van alles.

Mijn hoofd ratelt, wat zal ik doen, ze blijft eigenlijk in haar eigen verhaal hangen. Terwijl ze nog steeds in tranen vertelt, pak ik haar voor- en achterhoofd punten vast. Ik laat haar eerst nog even vertellen en vraag dan waar ze de stress voelt in haar lijf en daarna doe ik een kort momentje met wat kleur, geur en geluid visualisaties. Al snel zie ik haar lijf totaal ontspannen, zij voelt het zelf ook letterlijk gebeuren.

Opeens zegt ze: “Wat zit ik hier nou eigenlijk te treuren?” en al snel vervolgt ze: “Wat voor magisch iets heb je nu weer gedaan?”

Tja, enkel een ‘simpele’ techniek uit de kinesiologie toegepast . Stress release. Na een aantal dagen krijg ik een appje, de rust is gebleven. Hoe mooi en simpel kan het zijn. Deze techniek gebruik ik vaak bij mijn eigen kinderen, maar ook wel eens als juf als kinderen overstuur zijn of in paniek. In korte tijd ontstaat er rust en vertrouwen.

Technisch uitgelegd: Als deze stress release puntjes aangeraakt worden, stroomt er meer bloed naar de frontale kwabben van de grote hersenen, waardoor deze geactiveerd worden. Hierdoor kunnen we dingen beter rationeel benaderen, omdat de hersenactiviteit naar het gebied wordt verplaatst waar het rationeel denken ligt en niet naar de verder naar achter liggende gevoelsgebieden. Daar waar je de achterkant van het hoofd vastpakt, zit het visueel centrum. Door alle zintuigen erbij te betrekken, haal je de stress eraf en zal je anders reageren op de plaatjes en beelden die in je geheugen zitten opgeslagen.

Wil je meer uitleg over deze simpele techniek, kun je mij altijd contacten, ik wil je er met veel plezier over vertellen of het laten ervaren .

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *