Toeval

Aan het eind van een behandeling test ik altijd uit of er nog iets extra’s nodig is voor het lichaam. Een bachbloesem druppel is één van de dingen waar we op uit kunnen komen. Bij volwassenen test ik meestal uit welke doos en welk flesje er nodig is. Kinderen laat ik zelf kiezen. Zij voelen vaak intuïtief aan welk flesje zij nodig hebben.

Zo ook Tobias. Tobias heeft moeite met naar school toe gaan, het kost hem veel moeite om afscheid te nemen van zijn moeder. Ook heeft hij veel last van angstdromen. Van de angstdromen merkt hij niet zoveel, zijn moeder des te meer. Langdurig zijn ze nacht na nacht met hem in de weer. De dromen zijn begonnen sinds school weer is gestart. Aan het einde van de balans mag Tobias uit 40 flesjes het allerbeste flesje voor zijn lijf voor dat moment te kiezen. Tobias pakt kamperfoelie. Ik lees voor waarvoor dit werkt. Kamperfoelie heeft met heimwee te maken, verlangen naar het ‘oude’. Bij het flesje hoort ook altijd een verhaaltje wat ik voorlees.

Ik begin met lezen: ‘Kamperfolie is voor het kind dat heimwee heeft als hij een tijdje van huis is. Of het kind mist zijn ouders en vertrouwde omgeving. Het kan ook zijn dat het kind heimwee heeft naar huis. Of misschien droomt je kind akelig doordat een nare herinnering weer bovenkomt. Kamperfolie helpt om herinneringen los te laten en gelukkiger te zijn in het hier en nu’, als ik klaar ben, zie ik moeder verbaasd kijken. ‘Is dit toeval?’, vraagt ze. Prachtig vind ik op die momenten de verbaasde blikken van ouders. Hoe vaak ik niet hoor: “Hoe is dit mogelijk, dat dit flesje uit al die flesjes wordt gekozen, het is precies het thema waar we vandaag mee aan de slag zijn geweest?!”
Ook dat heeft iets magisch en toch is het ook verklaarbaar. In simpele taal, alles is trilling, wij bestaan uit moleculen, uit trilling, zo ook al die flesjes, waar allerlei plantenextracten inzitten die hun specifieke trilling hebben en ergens heilzaam voor zijn. Jouw onderbewuste weet precies welke trilling, dus welk flesje op dat moment het beste voor jou is. Kinderen kunnen dit super goed voelen .

En hoe gaat het nu met Tobias? Tobias is vier keer bij mij geweest. Na de tweede keer waren zijn angstdromen helemaal verdwenen. Inmiddels gaat hij met veel plezier naar school en neemt hij met een glimlach op zijn gezicht afscheid van zijn moeder als hij de klas instapt.

Heb jij een kind dat niet lekker in zijn vel zit? Er is iets, maar niet precies te achterhalen wat? Dan kan ik jou helpen met kinesiologie. Daar waar een kind geen woorden aan kan geven, kan het lijf dat wel. Met kinesiologie maak ik gebruik van spiertesten en communiceer ik direct met het lijf. Samen met jouw kind zoek ik de oorzaak en oplossing. Mocht je hier meer informatie over willen, stuur mij dan een berichtje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *