Herken jij dit?

Heb jij moeite met leren lezen?
Lees je radend of sla je woorden over in een zin?
Heb je moeite met spelling? Of lukt het je niet om de uitleg te volgen?
Krijg je de sommen die zijn aangeleerd niet in je hoofd? Gaat het schrijven moeizaam?
Heb je moeite bij het aanleren van de letters?
Heb je de diagnose dyslexie/dyscalculie gekregen?
Ben je hoogbegaafd, maar blokkeer je tijdens het leren?
Heb je geen zin om naar school te gaan omdat je het moeilijk vindt op school?
Vind je het moeilijk om bij de uitleg van de juf of meester te blijven?
Dwalen je gedachten steeds af?
Ben je vaak als laatste klaar met je schoolwerk?
Heb je last van stotteren of kom je niet uit je woorden?
Staar je naar opdrachten, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen?
Ben je het overzicht vaak kwijt?

Dan kan ik jou helpen!

Ik onthoud beter!

“Mijn zoon heeft drie behandelingen gekregen van Mieke. We gingen er heel open in, met het idee misschien kan het hem helpen met zijn dyslexie en werkgeheugen. Het was de eerste keer best spannend en vreemd omdat de handelingen toch best fysiek zijn, maar Mieke was heel duidelijk en mijn zoon wist precies waar hij aan toe was. Al na één behandeling merkte hij verschil en hij vond het heel fijn om een volgende keer weer te gaan. Hij heeft het idee dat hij beter dingen kan onthouden.

Wat doe ik?

Ik pas educatieve kinesiologie toe en maak gebruik van spiertesten. Ik geef druk op jouw arm en leer jou voelen wat je lichaam je vertelt. Samen gaan we op zoek naar de blokkades en waar het mis gaat tijdens het leren. Het fijne is dat we deze blokkades ook weer op kunnen lossen door gebruik te maken van bepaalde drukpunten, maar ook door oefeningen te doen. Ik heb heel veel verschillende oefeningen om bijvoorbeeld jouw ogen weer goed te laten samenwerken.

Na een educatieve kinesiologie sessie geef ik je vaak een opdracht mee. Dit is een oefening die je toe kunt passen op school, waardoor het leren meer vanzelf zal gaan. Natuurlijk vervangt zo’n sessie niet het leren lezen/rekenen/spellen. Want voor het leren lezen en spellen moet je veel oefenen.
Wat ik doe, is de stress eraf halen, zorgen dat alles weer met elkaar samenwerkt, zodat het leren makkelijker zal gaan en je de stof beter kunt onthouden.

Grote spongen vooruit!

Na logopedie en dyslexie training die vooral veel frustratie opleverde, eindelijk een behandeling die de frustratie van lezen en schrijven afhaalt. Hoewel het doel van de behandeling duidelijk is, zijn de kinderen tijdens de behandeling vooral bezig met bewegen en wordt het lichaam gebruikt om antwoord te geven en gestimuleerd door drukpunten te masseren. Bij mijn beide kinderen grote sprongen vooruit gezien.

Wil jij meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op via mijn e-mail (mieke@praktijkkolibrie.nl) of vul het contactformulier in.