Blog

 • Cirkels
  Soms draaien we rond in bepaalde cirkels… Zo was Tanna in mijn praktijk. Bij haar had het met: ‘meerijden in de auto – ergens niet naar het toilet kunnen – daar geen controle over hebben’ te maken. Als ze zelf rijdt is er niks aan de hand. Als ze meerijdt, komen er allerlei gedachtes. ‘Stel…
 • Gebroken hart
  Onlangs kreeg ik een verzoekje of ik ook iets kon met een gebroken hart van een puberjongen.Tja, natuurlijk kan de kinesiologie een gebroken hart niet ‘weg toveren’, dat is iets waar je zelf doorheen zal moeten. Maar natuurlijk helpt het wel bij het weghalen van (acute) stress uit het lijf. In acute stress verkeerde deze…
 • Dankbaar
  Zo gaf een docent mij twee maanden geleden een nieuwe uitdaging (dank je wel Marian van Noort). Zomaar stilzwijgend in een nieuwe praktijkruimte beginnen, dat kon natuurlijk niet. Tevens vond ze dat ik wel (weer) een uitdaging kon gebruiken. Dat werd een opening van mijn nieuwe praktijkruimte met daarbij een persstukje. Op dat moment had…
 • Wat zijn jouw unieke talenten?
  Pas kreeg ik de vraag van iemand die bij mij op tafel lag: “Leer jij op jouw opleiding nog steeds nieuwe dingen, aangezien je al zoveel kunt en weet?” Jazeker, in de kinesiologie zijn er oneindig veel technieken. Leergierig als ik ben (een van mijn talenten) kan ik daar de komende jaren mijn hart in…
 • Welkom bij Kinesiologie Praktijk De Kolibrie!
  Al enige tijd ben ik werkzaam op mijn nieuwe praktijkadres, Hogedijk 13 in Zevenhoven. Op maandag 29 mei, op de tweede Pinksterdag, zal ik officieel deze prachtige ruimte openen. Ben je nieuwsgierig en wil je een kijkje komen nemen? Je bent van harte welkom! De deuren van mijn praktijk zijn geopend van 11:00 uur tot…
 • Er is iets, maar niet te achterhalen wat precies
  Wat een mooie berichtjes zijn dit toch! Pas had ik een mooi gesprek met een juf. Ik vertelde over mijn kinesiologie praktijk en zij gaf aan: ‘Wat goed om dit te weten, ik heb vaak leerlingen bij wie ik denk: ‘Er is iets, maar ik weet niet precies wat’. En ze vervolgde: ‘Vaak zijn het…
 • Puber
  Ik krijg de laatste tijd veel aanmeldingen van pubers die niet lekker in hun vel zitten. Soms kunnen ze er woorden aan geven, meestal niet. Ze voelen zich down, niet happy, hebben sombere buien. Een puber maakt van alles mee. Het lijf verandert, hormonen gieren door het lijf, vrienden zijn belangrijk, ze ‘moeten’ veel, denk…
 • Toeval
  Aan het eind van een behandeling test ik altijd uit of er nog iets extra’s nodig is voor het lichaam. Een bachbloesem druppel is één van de dingen waar we op uit kunnen komen. Bij volwassenen test ik meestal uit welke doos en welk flesje er nodig is. Kinderen laat ik zelf kiezen. Zij voelen…
 • ‘Je verandert iemands leven’
  Van de week belde een moeder mij op. Ze wilde mij even vertellen wat ontzettend dankbaar ze is. Ze vertelt mij: “Als je dit kunt veranderen, dan verander je iemands leven, dit wilde ik je toch even gezegd hebben”. Wat is er dan veranderd, zul je denken? Luke is een jongen van inmiddels 11 jaar….
 • Leerproblemen
  Dyslexie en andere leerproblemen Wist je dat je met kinesiologie ook kinderen kunt helpen met dyslexie en andere leerproblemen. Zo heb ik meerdere kinderen in mijn praktijk die problemen hebben met concentratie en/of problemen op lees-, spelling- of rekengebied. Wat ik in een sessie doe, is eerst het lijf van het kind in balans brengen….
 • ‘Leer er maar mee leven’
  Vandaag heb ik Noa in mijn praktijk. Noa is 16 jaar en heeft een ongeluk gehad. Volgens artsen was Noa ‘genezen’, op foto’s was technisch niets meer te zien. Echter had Noa nog allerlei klachten. Wat Noa in het ziekenhuis kreeg te horen gekregen was: ‘Leer er maar mee leven, wij kunnen niets meer voor…
 • Zo sterk als een boom
  Vandaag is Jort in mijn praktijk. Jort is een onzeker mannetje van 11 jaar oud. Jort vindt het moeilijk om nieuwe dingen aan te gaan. Na vakanties voelt hij altijd spanning om weer naar school te gaan. Vooral na een grote vakantie als hij in een nieuwe klas komt. Verder vindt hij het vreselijk om…
 • Kinesiologie is zo rustgevend…………………
  Een moeder heeft via via van mij gehoord en een afspraak gemaakt voor haar dochter. Deze moeder zit er op dit moment helemaal doorheen. Ze weet het even niet meer. Dochter heeft inmiddels allerlei ‘labels’ gekregen, zit op het speciaal onderwijs en heeft boze, agressieve buien richting moeder. Moeder herkent haar eigen dochter niet meer….
 • Simpel
  Kinesiologie heeft best wat ‘ingewikkelde technieken’, maar soms met juist een hele simpele techniek bereik je enorm veel. Zoals vandaag. Ik heb afgesproken met een vriendin, nadat ik haar lange tijd niet heb gezien. Bij binnenkomst vraag ik: “Hé, hoe is het?” en ze zakt nog net niet door de grond. Met veel horten en…
 • Boze buien/driftbuien
  Dit keer ligt Guus op mijn tafel, een jongetje van 4 jaar. Moeder is met hem gekomen omdat hij thuis vreselijke driftbuien heeft. Naar school gaan is een drama en uit school komen ook. Op school doet Guus het goed volgens de juffen. De buien zijn volgens moeder wel gekomen sinds hij naar school gaat….
 • kinesiologie
  Een moeder van een cliënt gaf mij de tip om eens te gaan delen over wat ik met kinesiologie in mijn praktijk bereik en meemaak. Dat was een mooie tip, die ik ook weer naast mij neer had gelegd. Nu kreeg ik gisteren een appje en toen schoot haar opmerking mij weer te binnen. Dit…

Diepere lagen aanpakken

Ik heb een ongeluk gehad en eerst bij de fysio gelopen. Ik hoorde allemaal positieve berichten over Mieke in mijn omgeving. Wat ik fantastisch vind aan Mieke is dat ze de diepere lagen pakt. De fysio deed bijvoorbeeld niks met het emotionele. Ook heeft het energetische nu meer begrip en waarde gekregen voor mij. Fijn dit heb je namelijk ook nodig in het herstel, het heeft met elkaar te maken. Mentaal, fysiek en emotioneel, alle vlakken raakten in de war…

Lees meer

Dingen beter onthouden

Mijn zoon heeft drie behandelingen gekregen van Mieke. We gingen er heel open in, met het idee misschien kan het hem helpen met zijn dyslexie en werkgeheugen. Het was de eerste keer best spannend en vreemd omdat de handelingen toch best fysiek zijn, maar Mieke was heel duidelijk en mijn zoon wist precies waar hij aan toe was. Al na één behandeling merkte hij verschil en hij vond het heel fijn om een volgende keer weer te gaan. Hij heeft…

Lees meer

Super compliment voor jou!

“Lopen we net naar de auto zegt mijn zoon: “Mama, ik voel mij echt lichter, eerst voelde ik een soort baksteen in mijn lijf, nu meer een kiezelsteen!” Gaaf hè! Super compliment voor jou!

Lees meer

Herstel na auto ongeluk

Kinesiologie kan voor ieder mens zinvol zijn, ik was voorheen vrij sceptisch over deze behandelingswijze omdat ik deze wijze simpelweg niet kende. Sinds ik bij Mieke kom en door haar wordt behandeld, in eerste instantie om een gevoelsblokkade op te heffen en daarna om verschillende factoren (whiplash en hersenschudding) ten gevolge van een auto ongeluk te verbeteren, ervaar ik deze kinesiologie behandelingen gegeven door Mieke als zeer positief. Mijn energie- en concentratielevel is meer dan goed verbeterd en ik kan…

Lees meer

Gisteren was zo fijn!

Gisteren was zo fijn na jouw behandeling. Thuis ging hij even in bad met zijn edelsteen en waterfles, zei hij. Daar heeft hij een uur gelegen. Met niets, geen afleiding van een filmpje, I-pad of ander speelgoed, gewoon liggen in het warme water. Normaal gesproken heeft hij het dan met 15 minuten wel gehad. Nu lukte het om de rust te kunnen vinden om even niets nodig te hebben en alleen maar even in het moment te zijn, bijzonder mooi…

Lees meer

Geen frustratie met lezen en schrijven

Na logopedie en dyslexie training die vooral veel frustratie opleverde, eindelijk een behandeling die de frustratie van lezen en schrijven afhaalt. Hoewel het doel van de behandeling duidelijk is, zijn de kinderen tijdens de behandeling vooral bezig met bewegen en wordt het lichaam gebruikt om antwoord te geven en gestimuleerd door drukpunten te masseren. Bij mijn beide kinderen grote sprongen vooruit gezien.

Lees meer

Ik ben je ontzettend dankbaar!

Mijn meisje stond al met een boze bui voor de deur. Ze wilde dit echt niet. Ik kwam bij Mieke voor haar driftbuien. Deze waren zo erg dat ze mij aanviel. Eigenlijk zat ik er behoorlijk doorheen en hoorde ik via via over Mieke. Mijn meisje wilde niet praten en niet aangeraakt worden. Op een heel natuurlijke manier wist Mieke contact te maken. Ze mocht haar aanraken, al snel lag ze met een glimlach op de behandeltafel. Als moeder is…

Lees meer

Slaapklachten

Ik ben bij Mieke terechtgekomen vanwege slaapklachten en nieuwsgierigheid naar Kinesiologie. Het lijkt vaag omdat je het met je hoofd niet kan begrijpen. Mieke kan doormiddel van de spiertesten naar boven halen wat er bij jou speelt en vervolgens de balans herstellen met verschillende technieken. Mieke is down to earth maar kijkt verder dan de reguliere methoden. Ze neemt alle tijd voor je en is fijn in de omgang.  

Lees meer

Ontzettend bedankt

Wat kan één behandeling al verschil maken, ik en hijzelf merken al meteen verschil. Hij is een stuk rustiger en heeft meer zelfvertrouwen. Eet ook meer en beter, ontzettend bedankt!

Lees meer

Dankjewel voor gisteren!

Dankjewel voor gisteren! …..had in de auto opeens een soort moeheidsaanval. Hoe veel hij bij jou had gesproken, zo stil was hij op de weg naar huis. Hij zei zelf: “Ik voel me helemaal rustig mam!” Gisteravond had hij training en toen er een tegendoelpunt kwam, bleef hij relaxed. De trainer gaf hem nog een compliment dat hij zo lekker had getraind en relaxed had gedragen. ..… was helemaal in zijn nopjes. Zo fijn om te zien! Het voelt alsof…

Lees meer

Jij verandert levens!

Mieke, jij verandert levens! Voor mijn zoon heb jij een andere toekomst in werking gezet. Hij heeft weer zelfvertrouwen, hij leest af en aan in de waanzinnige boomhut en dat nadat hij altijd maar werd gezien als de jongen die niet kon leren en een laag IQ zou hebben. Jij zag en geloofde in wat hij kon en je hebt dat ook met hem voor elkaar gekregen.

Lees meer

Dank je wel Mieke!

“Wow, Mieke volgens mij heb jij magische handen”, dat is wat mijn dochter na de eerste behandeling al riep. Zij had enorme angsten, voor van alles, ik ben met haar 4 keer langs Mieke geweest en de angsten zijn verdwenen. Ik heb mijn vrolijke meisje weer terug, die overal weer gaat en staat. Dank je wel Mieke!

Lees meer